måndag 27 januari 2014

Smördegsknyten med brieost och skinka


I helgen blev det matlagning igen! Till förrätt gjorde vi dessa små knyten med brieost och skinka. En riktigt god förrätt som man kan variera och fylla med lite olika saker! Jag och min sambo funderade på att ev. nästa gång fylla den med lite trattkantareller och något passande rökt kött eller varför inte salami eller lax? Osten kan man även variera, har sett andra recept med västerbottenost exempelvis eller Chevre med valnötter och honung!
Vill man kan man alltid göra smördegen själv, men vi var lite lata och köpte färdig. Ett bra tips är att köpa Ica Basics frysta smördeg då den är färdigskuren i en perfekt i storlek för varje knyte! :)

Ingredienser: 4 personer
4 plattor smördeg (frysta som fått tina, Ica Basic)
6-8 skivor av valfri tunt skivad skinka
1 "tårtbit" Brieost (ca. 200 g)
ca. 400 färska räkor
valfri sallad
salt och peppar

Gör så här:
Lägg skinkan på smördegsplattorna. Fördela osten i mitten på de 4 plattorna ovanpå skinkan, salta och peppra lite innan du viker ihop kanterna mot mitten och "nyper tätt" för att osten inte skall rinna ut.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills dess att de fått fin färg.
Skala och skölj av räkorna. Lägg fint på en tallrik tillsammans med lite sallad som dekoration.
Knytena äts direkt medan de är varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar